Dlaczegosmy przegrali?

Euroliga i ligi europejskie

Dlaczegosmy przegrali?

Postprzez Key » 22 Wrz 2009, 22:55

Tak sobie wlasnie z Dreadem rozmawiam, ale mniejsza z tym nawet. Nie mam nic do naszej reprezentacji, Ci co grali, grali jak umieli, moim zdaniem Lampe sie zajebal po pierwszej rundzie no ale to jego problem; wszyscy jada na Logana, ale co on mogl zrobic? On nie jest od rozgrywania, on nie moze grac na 3 pozycjach. Pomijam juz chujowa promocje tych mistrzostw; chodzi o sam wynik. Wedlug mnie tragiczny nie byl, bo jak kupiowalem przed Euro bilety do Lodzi to sam niewiedzialem czy w ogole w tej Lodzi beda. Byli i chwala im za to; choc awans do TOP 8 to bylo to na co po cichu liczylem.
Co waszym zdaniem zawiodlo i co ewentualnie trzebaby poprawic zeby na nastepnej imprezie bylo lepiej; zeby wkoncu Polska zainteresowala sie jednym z najpopularniejszych sportow a nie kurwa skokami narciarskim ktorych nikt na swiecie nie oglada albo siatkowka ktora jest babskim sportem; bo mi osobiscie az sam nie wiem czy zal czy szkoda, ze tak fajny sport ma tak malo odbiorcow; fakt graja chlopaki na boiskach,ale te chlopaki to nie 40 milionow.
Awatar użytkownika
Key
Rookie

Dołączenie: 06 Sie 2009, 22:14

Re: Dlaczegosmy przegrali?

Postprzez Behemot » 23 Wrz 2009, 14:45

Po pierwsze nie przegralismy, tylko zagralismy na tyle, na ile mamy obecnie potencjał. Fakt, mogło być lepiej (mecz z Serbią), ale gdybyśmy przegrali z Litwą to nikt by nie mówił, że to klęska, tylko wszyscy by powiedzieli - "no tak, przecież nie możemy marzyć, że nagle zaczniemy wygrywaćz Litwą, Serbią czy Hiszpanią". A że Litwa słabsza niż zwykle to moim zdaniem to niczego nie zmienia.
A czego zabrakło do ćwierćfinału? Moim zdaneim jednak choćtrochę większej rotacji w pierwszych meczach (Roszyk i Chyliński pokazali, że zaangażowaniem w obronie potrafią co najmniej zniwelować mniejsze zagrożenie w ataku i trzymać wynik przez te kilka minut w meczu), aby pierwsza piątka mogła odpocząc. Trcohę też za późno moim zdaniem Katzurin przekonał się do Koszarka. No i obrona szwankowała, zwłaszcza na pick and rollach.
A do zwiększenia poularności potrzeba nam dzikiej karty do Turcji :) No chyba, że Gortat zostanie gwiazdą NBA a telewizje zaczną w otwartym kanale pokazywać PLK lub NBA.
Awatar użytkownika
Behemot
Rookie

Dołączenie: 24 Sie 2009, 00:05

Postprzez dopawcia » 31 Gru 2009, 14:20

Temat troszkę zapomniany już ale go odswieżę :)
Dlaczego przegrali ? Moim zdaniem główną przyczyną porażki był trener Katzurin. Jego podstawowe błędy:
-totalny brak zagrywek, grali praktycznie haos
-nie wyciąganie w czasie meczów wniosków. Chodzi mi o obronę,,, np. non stop jechali nas pick'n rollem a on nic nie zrobil
-źle dobrany skład (np. nie wziął Dylewicza)
-brak rotacji w składzie (zamęczył 5 piątkę)
-robienie z Logana rozgrywającego to porażka była

Jeżeli chodzi o procję tych mistrzostw to powiem jedno : PORAŻKA.
Byłem we Wrocławiu na meczach pierwszej rundy i nie widziałem ANI JEDNEGO plakatu reklamującego te mistrzostwa...byly tylko zdjecia gazety wyborczej z gortatem.

Niestety tak to już jest że skoki narciarskie muszą być pokazywane co sobotę q , a tak wspaniała dyscyplina jak koszykówka jest totalnie pomijana...
dopawcia
Rookie

Dołączenie: 31 Gru 2009, 14:06

Postprzez melo_sopot » 07 Kwi 2010, 19:08

Dokładnie to co napisałes u gory!
Ale wg. mnie to przede wszystkim nasza reprezentacja grała slabo ze wzgledu na TOTALNY brak rotacji!
Gracze poporostu nie bronili, bo nie mieli siły, a w ataku musieli zwalali cięzar gry na Logana, ktory jeszcze sie nie wpasowal do druzyny i widac bylo, ze obrona lezy, a w ataku gra wlasnie David.
Szkoda i wyniku i beznadziejnego zareklamowania koszykowki po takich zawodach...
Awatar użytkownika
melo_sopot
Rookie

Dołączenie: 07 Kwi 2010, 18:38
Miejscowość: 3city

Powróć do Europa

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość