Cavs - finaly w kieszeni?

Czyli najlepsza liga na świecie

Cavs - finaly w kieszeni?

Postprzez grzybak » 19 Lut 2010, 20:24

na to wyglada... dodanie Jamisona wyglada na dodanie ostatniego potrzebnego akcentu zeby mozna bylo mowic o Cleveland jako no1 na Wschodzie do wygrania konferencji...jak sie zgraja i wszyscy beda zdrowi to kto im podskoczy? wciaz nie mogacy zlapac rytmu i chemii Magic? dziadki z Bostonu? LBJ i spolka powinni spokojnie wygrac konferencje i zameldowac sie na majowe finaly zeby powalczyc z Lakers o pierscienie. Maja wszystko - krola Jamesa, jego zastepcow bedacych w stanie rzucic kazdego wieczoru przynajmniej 20pkt (Mo i Jamison) Diesela ktory w PO powinien sobie przypomniec najlepsze lata plus cala koalicje naprawde solidnych grajkow w osobach Parkera, Westa, Poew'a Hicksona, Andego...Brown slabym trenerem? jest coachem-nieprzeszkadzaczem co w ekipie tak zdominowanej przez megagwiazde jest raczej atutem...jak cavs nie wygraja spokojnie Wschodu to bedzie koniec tej ekipy...krol juz naprawde (a nie na pokaz) zapala miloscia do Big Apple, Brown wyleci na Ksiezyc, Shaq pojdzie na emeryture a w ekipie dojdzie do rewolucji... na teraz w Cleveland obowiazuje zasada - teraz albo...w nalepszym razie za wieeeele lat
Awatar użytkownika
grzybak
Rookie

Dołączenie: 24 Lip 2009, 10:45

Re: Cavs - finaly w kieszeni?

Postprzez Szamanaldo » 20 Lut 2010, 12:56

Rzeczywiście teorytycznie wzmocnienie ogromne . Ale trzeba pamiętać że w Wizards to on ciągnał całą drużynę , a tu nie ma nawet mowy żeby grał pierwsze skrzypce może nawet nie drugie . Zobaczymy jak sie odnajdzie w tej sytuacij . Pierwszy mecz fatalny 0/12 z gry . Wiadomo że npewno wpływ miało to że to 1 mecz i wgl. no ale żeby nie trafić nic no to jest to zastanawiające : )
Szamanaldo
Rookie

Dołączenie: 06 Gru 2009, 01:58

Postprzez Kasek » 22 Lut 2010, 09:32

Trzy w tył ;d Bardziej mnie ciekawi jak spisze się Bryant po powrocie.
Kasek
Rookie

Dołączenie: 20 Lip 2009, 15:19
Miejscowość: Kasków Wielki ;) / Kamień / Bełchatów

Postprzez lukasz83 » 03 Mar 2010, 10:54

zgadza sie. Ekipa niesamowita i już nic nie powinni zmieniać bo tylko popsują - tym bardziej że do składu wraca BigZ.
ja kibicuję Lebronowi od początku jego kariery bo jet on dla mnie fenomenem - zastanawiam się tylko czy będzie równie skuteczny za 5 lat - gdy motoryka nie bedzie już ta sama (patrz VC), ale na chwilę obecną są pretendentami do finału ligii - choć mają bardzo małe doświadczenie w po - jedynie Shaq może ich mocno wesprzeć w tej kwestii - mam nadzieję że im się uda.
Shaq jest po to aby zatrzymać Howarda i Bynuma, Jamison aby ograniczyć Garneta, Gasola i Odoma - więc teoretycznie nic nie powinno ich powstrzymać.
ciekawym finałem byłby Cavs- Mavs. Lakersi już się znudzili;)
lukasz83
Rookie

Dołączenie: 06 Sty 2010, 15:21

Postprzez Barthez » 07 Mar 2010, 18:59

Jest 1 problem , Shaq ma kontuzję , ale mam nadzieję , że z tego wyjdzie . Według mnie najciekawszym finałem NBA byłby Cavs VS Nuggets : LeBron VS Melo , to byłoby coś :).
Barthez
Rookie

Dołączenie: 07 Mar 2010, 18:48

Postprzez nba_man » 07 Mar 2010, 19:51

Barthez napisał(a): Według mnie najciekawszym finałem NBA byłby Cavs VS Nuggets : LeBron VS Melo , to byłoby coś :).

A nie lepiej LeBron vs. Kobe ? Chociaż Lakers już się przejedli pewnie większości. Potrzeba coś nowego, czegoś świeżego np. właśnie melo vs lebron lub LeBron vs D-Wade. To było by coś. Ale ja i tak, jako fan mavs, najbardziej chciałbym oglądać w finale Dirka i spółkę... ;)
Awatar użytkownika
nba_man
Rookie

Dołączenie: 30 Lip 2009, 18:02
Miejscowość: Słupsk

Postprzez Poker » 07 Mar 2010, 21:02

Melo i LeBron w ostatnim starciu swoich ekip rzucali jak opętani przekraczając chyba granicę 40 punktów. Również sądzę, że mogło by być ciekawie.
Awatar użytkownika
Poker
Rookie

Dołączenie: 07 Mar 2010, 20:55

Postprzez Kasek » 09 Mar 2010, 08:26

Finał będzie Dallas vs Magic...
Kasek
Rookie

Dołączenie: 20 Lip 2009, 15:19
Miejscowość: Kasków Wielki ;) / Kamień / Bełchatów

Postprzez lukasz83 » 16 Mar 2010, 16:07

Magic w finale? wolne żarty wszyscy w tej lidze wiedzą że Howard jest typem którego najłatwiej wyautować za faule, a bez niego to w po nie ma opcji, z całym szacunem dla Marcina może w obronie bedzie gral ale w ataku już nie da rady.

nie wiem kto miałby powstrzymać Cavs od mistrzostwa - oprócz 2 to na każdej pozycji mają typa który jest w stanie powstrzymac przeciwnika na swojej pozycji: Lebron beierze Kobe/melo/butler Jamison bierze Dirka/Mariona/Gasola/Odoma A shaq wszystkich centrów jest w stanie zatrzymać.
lukasz83
Rookie

Dołączenie: 06 Sty 2010, 15:21

Postprzez Szamanaldo » 16 Mar 2010, 19:37

Nie przesadzałbym aż tak jeśli chodzi o to że cavs na każdej pozycij aż tak miażdżą ;DD ja jakoś nie widze narazie Jamisona jako wielkie wzmocnienie : )) niby to dopiero początek jego gry dla cavs ale troche sie męczy chłopak i gdyby nie to że solidnie zbiera to nie byłoby róźnicy gdyby go nie było : DD A wszystko i tak będzie zależeć od Lebrona : ) No Lebron No Cavs !.
Szamanaldo
Rookie

Dołączenie: 06 Gru 2009, 01:58

Następna

Powróć do NBA

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość